1 uge på 3 stjernet dobbeltværelse med balkon på Nordcypern for kun 1.599,-

1 uge på 3 stjernet dobbeltværelse med balkon på Nordcypern for kun 1.599,-

Beliggende tæt på bjerglandsbyen Bellapais og med panoramaudsigt  ud over havet og bjerge,  indbyder Bellapais Monastery Village til en afslappende ferie i rolige og smukke omgivelser. Bellapais Monastery Village emmer af personlig atmosfære, og mange gæster vender tilbage år efter år for at nyde freden, udsigten og den cypriotiske gæstfrihed.

BESTIL HER

Kyrenia ligger i nærheden Bellapais på Cyperns nordkyst kun 15 minutter fra hovedstaden Nicosia (tyrkisk – lefkosa). Fra bjergene over Kyrenia kan man på en klar dag se det tyrkiske fastland. I byen er der masser af muligheder for shopping, skønne restauranter, hoteller og kasinoer og en malerisk, ex-kolonial føler med mange britiske koloniale bygninger. Moderne golffaciliteter på Korineums 18-hullers golfbane, samt sandstrand Alagadi Turtle Beach, som ligger inden for 20 minutters kørsel.

1. Kyrenia havn

Brostensbelagte gader, små butikker, traditionelle træskibe og lystbåde, havnefronter og caféer. Det er det nemt at se, hvorfor den charmerende og historiske by Kyrenia har fået titlen ” Middelhavets juvel “. Kyrenia havn har en gammel atmosfære, som selv flokke af sommer turister aldrig kan tage væk.

Kyrenia havnen var tidligere basen for eksporten af den vigtige Johannesbrød til hele Middelhavsområdet – og mange af havnefrontens restauranter er indrettet i ombyggede lagerhuse. Det er stadig en fungerende havn med fortøjninger, men en god del af de både, du ser i dag er træskibe – og en eller to bliver brugt som flydende caféer! I sin vestlige ende finder du det nyttige Nord-Cypern Turistkontor, der faktisk er beliggende i en restaureret venetiansk bygning.

Håndværksbutikken “Round Tower” er bestemt et besøg værd og er bygget i et af de oprindelige slotstårne samt det restaurerede “Bandabulya” marked og café ved siden af tårnet, der oprindeligt var et overdækket marked bygget af briterne.

2. Kyrenia Slot

Kyrenia Slot er yderst imponerende med næsten perfekt bevarede slotsvægge og det venetianske tårn samt den oprindelige vindelbro, hvorfra du går ind i slottet. I billetkontoret kan du købe en engelsksprogede guide. I slottet er der mange attraktioner for besøgende i alle aldre.

Der er fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge, by og kystlinje. Fangehullerne er et besøg værd. Den store gårdhave bruges lejlighedsvis til koncerter. I den fjerne ende er en simpel café, souvenirbutik og toiletter.

Skibsvragsmuseet inde i Kyrenia Slot huser officielt det ældste skibsvrag i verden – et 2.300 år gammelt græsk handelsfartøj sammen med dets komplette fragt. Det blev første gang opdaget i 1965 2 km ud for kysten – og det er helt fantastisk at se de originale vinamfora, murstens og mandelfragt – stadig næsten perfekt bevaret.

3. Bellapais kloster

Bellapais kloster ligger 5 km kørsel fra det centrale Kyrenia op ad bakken og ind i landsbyen Bellapais – og intet besøg i det nordlige Cypern ville være fuldstændigt uden at se denne maleriske landsby og dens klassiske gotiske kloster ligger op ad bakken med udsigt over Middelhavet. Dette betagende 1300-tallet kloser fungerer som et fyrtårn for dem, der søger skønhed, historie og kultur i det nordlige Cypern. Klosteret bruges i dag som et kulturcenter for kunstneriske, musikalske og dramatiske forestillinger (herunder Bellapais International Music Festival). Et meget romantisk sted med dejlig restaurant, denne atmosfæriske landsby og kloster er stedet for mange bryllupper og receptioner.

Ordet Bellapais er hentet fra fransk “Abbey of Peace”. Klosteret er åben indtil kl. 15.30 om vinteren og kl. 19 om sommeren – men sørg for at du ankommer mindst en halv time før lukketid. Flersprogede guider er tilgængelige og værd at tage med dig på din tur. I landsbyen Bellapais kan du nyde et måltid eller kop tyrkisk te under det oprindelige “Tree of Idleness” – så navngivet af den berømte britiske forfatter Lawrence Durrell, der boede i landsbyen i 1950’erne og 60’erne og skrev sine velkendte “Bitter Citroner i Cypern”. Den bedste restaurant er utvivlsomt Bellapais Gardens hotel og restaurant, der tiltrækker internationale berømtheder med sit fantastiske køkken og fantastisk udsigt – og kan nås ned ad en stejl brostensbelagt gade, der vender væk fra hovedvejen ind i landsbyen.

4. St. Hilarion Slot

Undenfor Kyrenia og 732 m over havet og ligger på toppen af Besparmak bjergt, St. Hilarion Slot er smuk og giver potentielt mindst en halv dag med stor motion på de hundredvis af stenstrin til toppen. Den stejle køretur op til slottet anbefales ikke til dem der lider af højdeskræk, men når du kommer til parkeringspladsen, vil du være glad for at du har gjort det. Tag solide sko på og masser af vand med hvis du går, når vejret er varmt. Der er udstillinger, caféer og små butikker.

5. Alagadi strand

Strandene er aldrig langt væk fra Kyrenie. Du skal kun køre 5-10 minutter ud af byen til en strande – eller besøgende kan tage en dagstur til en af de fantastiske uspolerede sandstrande på Karpas-halvøen. Den mest kendte lange strækning af gylden strand tæt på Kyrenia er Algadi (Skildpadde) strand. Her finder du lokalbefolkningen, der har deres picnics på stranden – og i sommermånederne vil du se de runde bur på stranden, der beskytter skildpadden, der lukker ud om natten i løbet af sommeren. Unge som ældre tilmelder sig Nord-Cypern Turtle Project som frivillige der overnatte med soveposer på strande for at beskytte skildpadder